haalbaarheidsscan chloordioxidegenerator? < body>
top of page

Legionellabesmetting? Zo herken je de symptomen

Bijgewerkt op: 6 dec. 2023


Het is van cruciaal belang om de symptomen van legionellabesmetting te herkennen en snel te handelen om ernstige gezondheidscomplicaties te voorkomen. In deze blogpost delen wij essentiële informatie over de symptomen van legionellabesmetting. We roepen niet alleen op tot bewustwording, maar ook tot het delen van persoonlijke ervaringen om anderen te helpen. Door onze verhalen te delen kunnen wij gezamenlijk de bewustwording vergroten en anderen aansporen om bij vermoedelijke symptomen onmiddellijk medische hulp te zoeken.Symptomen van Legionellabesmetting:

 1. Koorts: Een abrupte stijging van de lichaamstemperatuur is een veelvoorkomend symptoom van legionellabesmetting.

 2. Hoesten: Een droge hoest, soms met slijm, kan optreden en aanvankelijk worden verward met een gewone verkoudheid.

 3. Kortademigheid: Ademhalingsmoeilijkheden en kortademigheid zijn zorgwekkende tekenen, vooral als ze samengaan met andere symptomen.

 4. Spierpijn: Spierpijn en vermoeidheid zijn vaak voorkomende symptomen die gemakkelijk verward kunnen worden met andere aandoeningen.

 5. Hoofdpijn: Ernstige hoofdpijn, soms met duizeligheid, kan optreden als gevolg van een legionellabesmetting.

 6. Misselijkheid en Braken: Sommige patiënten ervaren misselijkheid, braken en diarree als symptomen van de infectie.

 7. Verwarring: Verwardheid en veranderingen in mentale toestand kunnen optreden bij ernstige gevallen van legionellabesmetting.

Besmetting met legionella

Besmetting met legionella gebeurt via de longen. U kunt alleen besmet raken als u besmette druppeltjes waternevel inademt. Bijvoorbeeld in douches of bubbelbaden, in de omgeving van natte koeltorens of afvalwaterzuiveringsinstallaties. Het is niet gevaarlijk om besmet water te drinken. Ook is legionella niet over te brengen van mens op mens.

Mensen die een groter risico lopen op legionella

De kans op legionella is groter bij:

 • 40-plussers

 • rokers

 • mannen hebben 2,5 keer meer kans om besmet te raken dan vrouwen

 • stevige drinkers

 • zieken met een lagere weerstand

Waarom jouw ervaring delen belangrijk is:

Het delen van persoonlijke ervaringen kan anderen helpen om zich bewust te worden van de symptomen en om onmiddellijk medische hulp in te schakelen. Door openhartig te spreken over symptomen en hoe de infectie is vastgesteld, kunnen we anderen aanmoedigen om snel de juiste medische hulp te zoeken.


Moedig anderen aan om te delen:

We nodigen jullie uit om jullie eigen ervaringen met legionellabesmetting te delen in de reacties hieronder. Jouw verhaal kan anderen helpen om zich bewust te worden van de symptomen en om onmiddellijk medische hulp te zoeken bij vergelijkbare symptomen. Samen kunnen we bijdragen aan een grotere bewustwording en levens redden.

Bedankt voor jullie medewerking en het delen van jullie verhalen. Helderheid over Water

16 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page
haalbaarheidsscan chloordioxidegenerator? < body>