haalbaarheidsscan chloordioxidegenerator? < body>
top of page

Afdeling van Schots ziekenhuis gesloten na ontdekking dodelijke bacterie legionella

Bijgewerkt op: 6 dec. 2023Een afdeling van het Victoria ziekenhuis in het Schotse dorp Kirkcaldy werd vorige week gesloten na de ontdekking van een potentieel dodelijke legionellabacterie.


Op donderdag 16 november zijn in de torenflat op de locatie Kirkcaldy sporen van legionella aangetroffen in het watersysteem. De veteranenziekte, die ongebruikelijk is maar zeer ernstig en zelfs dodelijk kan zijn, is een longinfectie die kan worden opgelopen door het inademen van waterdruppels die de bacterie bevatten.


Een woordvoerder van NHS Fife zei dat niemand getroffen was en voegde eraan toe: “Tijdens routinematige monitoring van ons watersysteem zijn onlangs sporen van legionellabacteriën gedetecteerd in een klein aantal stopcontacten in fase twee van het Victoria Hospital.


“Als gevolg van deze acties zal de afdeling binnenkort weer open gaan, waarbij de veiligheid van patiënten en personeel onze prioriteit blijft, zoals altijd het geval is geweest.”

LEES OOK: Wat is legionella en waarom is de preventie ervan zo belangrijk? De veteranenziekte wordt meestal opgelopen op plaatsen zoals hotels, ziekenhuizen of kantoren waar de bacteriën in de watervoorziening terecht zijn gekomen. In augustus werd de bacterie aangetroffen in de watervoorziening van delen van een kankerbehandelingsafdeling van het Western General Hospital in Edinburgh. Als legionella niet wordt ontdekt kan het groeien en zich vermenigvuldigen. Water wat legionella kan zich verspreiden in druppeltjes die klein genoeg zijn dat mensen die kunnen inademen. De sluiting van de afdeling in de Victoria Ziekenhuis volgt op een eerdere sluiting van de oor-, neus- en keelafdeling, nadat inspecteurs tijdens een driedaags bezoek van 31 juli tot 2 augustus hadden vastgesteld dat deze in "zeer slechte staat" verkeerde. Op zoek naar een definitieve en betaalbare legionella oplossing? Lees dan hier meer.

15 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page
haalbaarheidsscan chloordioxidegenerator? < body>